Vedd fel velem a kapcsolatot!

Beszámoló célja az információnyújtás a partnerek számára.

2023.05.08

A Beszámoló célja az információnyújtás. Ez az a nyilvános dokumentum, mely az üzleti partnereid, a gazdaság szereplői, a hitelezőid, az állami hatóságok számára adatokat tartalmaz a gazdálkodásodról. A beszámolóból kialakul egy kép rólad, és ez alapján dönt a megrendelőd, hogy akar-e veled dolgoztatni, vagy sem. Ez a kép eldöntheti a jövőbeli hitelképességedet, pályázati lehetőségeidet.

A TE BESZÁMOLÓD, TE rólad árulkodik!

A beszámoló minden sorát Leltárral kell alátámasztani, így a leltár az alap dokumentuma a beszámolónak. A leltározást meggyorsítja egy egyszerű leltár tábla. Leltározni senki sem szeret, hisz aprólékos, unalmas munka. 

A könyvelő nagyon-nagyon sok mindent megcsinál, ami nem látszik. Ezt nem sorolom fel, mert nem ez      a témája ennek az írásnak. De ha igazán látni szeretnéd, mit csinál a könyvelőd, akkor találsz egy kézzel fogható eredményt, egy terméket, amit a könyvelő alkotott rólad, ez pedig a TE BESZÁMOLÓD.                        Igen, nem félre írás, A TE BESZÁMOLÓD!

A TE kiemelés nem nyomdahiba, hanem ez a lényeg, a BESZÁMOLÓ TE rólad szól!                                        Tehát, a végtermék, amelyen egész évben dolgozik a könyvelőd, minden lépése erről szól, az a TE beszámolód!

A könyvelő legfontosabb feladata a cégek beszámolójának elkészítése.

Tehát, ha a szemeddel szeretnéd látni, hogy mit csinál a könyvelőd, hogy miért fizetsz, úgy, mint a              sztorimban a Sanyi, akkor kérd el tőle a beszámolódat, vagy nézd meg a cégbíróság honlapján. Keresd meg, és nézd meg a TIEDET. A Beszámolót csak a társaságoknak kell elkészíteni, így, ha TE egyéni vállalkozó vagy, akkor nem fogsz magadról ilyet találni.

Itt a link, ahol megtalálod a beszámolódat! 

De, ahogy TE megtalálod a beszámolódat a cégbíróság honlapján, azonnal szembesülsz azzal, ha végig gondolod, hogy ugyanígy megtalálhatja bárki a TE Beszámolódat. Tehát a beszámoló egy olyan termék, amely rólad szól, a TE cégedről. 

Hasonlíthatnám egy céges prospektushoz, hisz a beszámoló, a TE cégedet mutatja be.

Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor is maradj még, mert neked is nagyon hasznos ismerni a beszámolót, erről is pár sorral lentebb olvashatsz. 

Kevés ilyen szolgáltatás van, amely rólunk, a cégünkről készít egy olyan képet, egy bemutató anyagot, amelyről nem tudunk, és amit nem látunk, és nem ismerjük, mi van benne.

Hisz, ha kijövünk a fodrásztól, azonnal látjuk a végeredményt, el tudjuk dönteni, tetszik-e nekünk, vagy nem. Ha nem tetszik, azonnal tudunk rajta változtatni, mert megmossuk a hajunkat, és már nem is látja jó esetben senki.

A Beszámolóban látjuk a végső teljes képet, amiért fizettünk.

A fogorvos is drágán dolgozik, ott is azonnal szembesülünk az eredménnyel, hisz látványos és érezhető a változás. Ha nem tetszik, elmegyünk egy másikhoz. Itt is tudjuk, miért fizetünk, és látjuk a végeredményt.

A könyvelő ugyanezt csinálja, érted, bocsánat, rajtad dolgozik, mint a fodrász, és a fogorvos. Csak a könyvelő munkája tovább tart. Egész évben a TE cégedről, rólad, készíti elő a Beszámolódhoz az adatokat. Egy éves munkájának végterméke a TE Beszámolód  lesz, ami ugyanúgy egy képet fest rólad, mint az új frizurád, vagy az új, csillogó fogsorod.

Hasonló hasznos tartalmakért iratkozz fel Hírlevelemre!