Vedd fel velem a kapcsolatot!

Alkalmi munka

Az alkalmi munkát gyakran napi bejelentésnek nevezik a köztudatban. A lényeg, hogy értsük melyik foglalkoztatási formáról van szó. A napi bejelentés előnyeiről szóló bejegyzésemben megközelítem az előnyöket mind a dolgozók, és mind munkaadók oldaláról.  Az alkalmi munka hátrányait is már akkor érdemes tudni, mikor a napi bejelentés mellett döntünk.

A napi bejelentés szabályait összefoglaltam  9 pontban. Itt a lényeges szabályokat egy helyen megtalálod. Az alkalmi munka adóköteles bérjövedelem a mentesített keret összeg felett, melyből adókedvezményeket lehet érvényesíteni. A napi bejelentés adózásának megértéséhez tisztában kell lenni a nettó és a bruttó fogalmával,melyről itt olvashatsz a tőlem megszokott egyszerűséggel. Az adóbevallást is készíteni kell az alkalmi munkából származó jövedelemről, melyben könyvelőirodánk segítséget tud nyújtani.

A napi bejelentés előnyei segítik ennek a jogviszonynak az alkalmazását. Ugyanakkor, ami az egyik embernek hátrány, az lehet hogy a másiknak éppen előny. A rugalmasság a legnagyobb előnye szerintem a napi bejelentéssel történő foglalkoztatási formának. Az alkalmi munkaviszony a NAV-hoz történő bejelentéssel jön létre. Ezért is kapta ezt a nevet az...

Az alkalmi munkavállalás hátránya attól függ, hogy éppen milyen szerepben, és milyen élethelyzetben vagyunk. Az a legjobb, ha mind a dolgozónak, és mind a foglalkoztatónak ez megfelelő. Érdemes tisztában lenni, ennek a jogviszonynak az előnyeivel és a hátrányaival, nehogy később a várthoz képest mást kapjunk. Hisz csalódni senki nem szeret.

Az "Egyszerűsített munkaviszony" egy összefoglaló fogalom, mely magába foglalja az alkalmi munkát, és az idénymunka több típusát. Az alkalmi munkának igen sok elnevezése terjedt el a hétköznapokban. Amikor ilyeneket hallasz, hogy:

" Az adózás után marad meg a profit!"

Légy tájékozott az adózásban naprakészen!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
Nem szórom tele a postaládád, csak akkor jelentkezek, ha valami új és fontos.
Nézd meg az e-mailed!  ( A spamat is nézd át! )  Nyisd meg!