Vedd fel velem a kapcsolatot!

Köztartozás mentesség

A KOMA egy mozaik szó, teljes neve Köztartozás Mentes Adózói Adatbázis. Itt az adótartozással nem rendelkező adózókat tartják nyilván, mely mindenki számára elérhető. A benyújtott kérelmedet a NAV megvizsgálja, hogy megfelelsz-e valamennyi fent leírt feltételnek. Ha valaminek nem felelsz meg 10 napos határidővel hiánypótlásra szólít fel.

A KOMA, az adóhatóság által vezetett nyilvántartás, az adótartozással nem rendelkező adózók számára. Ez egy elég szigorú nyilvántartás, ezért több feltételt is szab az adóhatóság ahhoz, hogy bekerülhess a köztartozás mentes adózói adatbázisba. Minden feltételnek meg kell, hogy felelj, ha egyel is gond van, akkor elutasítják a felvételi kérelmedet....

Kérheti a felvételét mindenki, akinek van adószáma vagy adóazonosító jele. A magánszemélyeknek adóazonosító jelük van, ami a kis zöld adókártyán szerepel, és 8-al kezdődik. A KOMA-ba történő szereplés kérelemmel indul. Az adózónak kérni kell, hogy felvegyék, a NAV magától senkit nem helyez ide!

Ez egy adóhatóság által nyilvántartott "POZITÍV" adatbázis.
Teljes neve: KÖZTARTOZÁSMENTES ADÓZÓI ADATBÁZIS. A továbbiakban a KÖZTARTOZÁSMENTES ADATBÁZIS rövidített kifejezést, vagy a KOMA-t fogom használni.
Röviden, itt az adóhatóság azokat az adózókat tartja itt nyilván, akinek nincs adótartozása, és a bevallásai is rendben vannak.

Légy Te az első, aki értesül az újdonságokról!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
Nem szórom tele a postaládád, csak akkor jelentkezek, ha valami új és fontos.
Nézd meg az e-mailed!  Nyisd meg!
(A spamat is nézd át!)