Vedd fel velem a kapcsolatot!

SZJA - Adókedvezmények,

SZJA-Szabályok 

Blog

A Személyi jövedelem adó minden magánszemélyt érint. Ezt senki nem tudja elkerülni, ha adóköteles jövedelme van, így érdemes tisztában lenne az alapvető szabályokkal.

Az adókedvezmények érvényesítésével több pénz lesz a bankszámládon.

 A NAV Adótervezetet készít a munkáltatók által beadott adatokból. A NAV nem ellenőrzi az adatokat az adóbevallás helyessége szempontjából, így azt érdemes egy adótanácsadóval átnézetni, és jóváhagyatni, vagy kijavítani.

Az adótervezet május 20-án Adóbevallássá válik. Az adóbevallás tartalmáért a magánszemély felel.

Az Adóbevallás tartalmáért a mindenki maga felel, függetlenül attól, hogy az Adótervezetet jóváhagyta-e vagy sem. Ha az Adótervezettel nem foglalkozik, nem nézi át a magánszemély, ettől függetlenül május 20-án éjfélkor adóbevallássá válik. Eddig is előfordult, hogy valakinek adóbevallást kellett volna beadnia, de nem tette, vagy elfelejtette. Most...

A NAV minden magánszemélynek készít adótervezetet, akinek volt adóköteles jövedelme. De csak akkor, ha tud róla, azaz ha a NAV kapott adatokat a munkáltatótól. Az adótervezetbe úgy kerülnek az adatok, hogy a kifizetők, a munkáltatók minden hónapban egy 08-as nevű nyomtatványon dolgozónként megküldik az adatokat a NAV-nak. A NAV ezt összesíti, és...

Érvényesítheti a házaspár mindkét tagja, ha házasságot kötöttek az adott évben, vagy 24 hónapon belül, és ha legalább az egyiküknek ez az első házassága.

Vannak adókedvezmények, és adóalap kedvezmények. Nagyon nem mindegy, hogy az adóból vagy az adóalapból lehet érvényesíteni a kedvezményt, Ezért tisztában kell lennünk, hogy mi az adóalap és mi az adó.

Légy TE az első, aki értesül az újdonságokról!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
Nem szórom tele a postaládád, csak akkor jelentkezek, ha valami új és fontos.
Nézd meg az e-mailed!  ( A spamat is nézd át! )  Nyisd meg!