Vedd fel velem a kapcsolatot!

Számlázás Online-Blog


A számlázás szabályait néhány blogbejegyzésen keresztül egyszerűen, röviden, és érthetően igyekszek bemutatni. Adótanácsadó és könyvelőként  mindennap találkozok a számlázás nehézségeivel. 

Számlát, vagy nyugtát minden bevétel megszerzésekor adni kell, függetlenül attól, hogy KATA-s, átalányadózó, vagy tételes elszámolású egyéni vállalkozóról van-e szó, vagy a társasági adó alá tartozó KFT, BT, vagy KIVA-s cégről.

A vállalkozókat érintő adózási témákat a Csoportos Adótanácsadáson, és kapcsolódó gyakorlati tapasztalatokat adjuk át egymásnak a Vállalkozói Klubban. Az egyéni adóügyek megbeszélésére pedig Egyéni Adótanácsadás keretében van lehetőség.


Vannak bizonyos tevékenységek, amikor az adózó mentesül a számla kibocsájtási kötelezettsége alól. Ezeket a tevékenységeke az áfa törvény "közérdekű, vagy speciális jellegére tekintettel mentes" ügyleteknek nevezi. Ilyen mentes ügyletek, ingatlan bérbeadás, pénzügyi szolgáltatás.

Gyakran hangzik el a könyvelő irodában az a hibás mondat, hogy nem írtam számlát, mert nem kérte a vevő. Számlát, vagy nyugtát mindig adni kell, függetlenül attól, hogy azt a vevő kéri-e vagy nem. Olyan szabály soha nem volt, ami attól tette volna függővé a számlázási, nyugtaadási kötelezettséget, hogy kéri-e a vevő vagy nem.

A női megérzésemre hallgatva, ránéztem a Frédi számlázó programjára. Frédi, új ügyfél, még most tanul számlázni. Bátor vállalkozóként, el is kezdte a számlázást az egyik egyszerű számlázó programmal. a Számlázó programok általában jelzik, hogy az adatszolgáltatást elvégezték a NAV részére. A számlán most már az adószám az egyik legfontosabb adat. ...

"Az adózás után marad meg a profit!"

 Mindig számolj az adóval!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
Nem szórom tele a postaládád, csak akkor jelentkezek, ha valami új és fontos.
Nézd meg az e-mailed!  ( A spamat is nézd át! )  Nyisd meg!