Vedd fel velem a kapcsolatot!

Beszámoló készítés


A BESZÁMOLÓ céged gazdálkodását mutatja be!

Ismered meg, miről beszélnek a számok!

Beszámolót minden társasvállalkozásnak készítenie kell. A beszámoló tartalmáért a cégvezető felel. Itt bemutatásra kerül a pénzeszközök nagysága, a követelések értéke, és a jegyzettőke is. Az Online számlarendszer pedig a bevételek sorhoz ad összehasonlító adatot.

Megjelenik a beszámolóban a munkabérek és járulékok összege is, sőt még az alkalmi munkavállalók bére is. A pontos leltározáshoz ismerni kell az adószámlát, és jó ha a cég szerepel a köztartozás mentes adatbázisban is.

A cégautó adó is elismert költsége a cégeknek, és érdemes az év végi adócsökkentési lehetőségeket is kihasználni, a magasabb profit eléréséhez.

A pénztár soha nem lehet mínuszos, mert mínusz pénzem nem lehet, mert vagy van pénzem vagy nincs. A pénz egy tárgy, aminek fizikai megjelenése van. Így a ha a pénztár negatív, a könyvelőnek meg kell oldani ezt a számviteli problémát. A Beszámoló pénzeszközök sora mutatja ennek az értékét!

A cég pénztárában kell tartani a készpénzt. A pénztár fellelhetőségét pontosan le kell írni, azaz meg kell tudni mondani egy adóellenőrnek, hogy fizikálisan hol található. A készpénz kezelését a pénzkezelési szabályzatban kell szabályozni. Ennek elkészítésében a könyvelő szokott segíteni, de a megléte, és tartalma az ügyvezető felelőssége.

A beszámoló egy pontos, valós és átlátható képet kell, hogy tükrözzön, a társaság gazdálkodásáról. A hatóságok részéről történő ellenőrzés legtöbbször ennek a valós képnek a vizsgálatáról szól. A Beszámoló célja az információnyújtás! A Beszámoló tartalmáért a cégvezető felel.