Vedd fel velem a kapcsolatot!

Beszámoló készítés

A BESZÁMOLÓ céged gazdálkodását mutatja be!

Ismered meg, miről beszélnek a számok!

A TE Beszámolód egy kép a cégedről, és aki ért hozzá ugyanúgy lát téged, mintha a fényképen lennél. A Beszámoló a TE gazdálkodásodat mutatja be. Fontos információkat ad a leendő partnereidnek, a hitelintézeteknek, a pályázati irodáknak és nem utolsó sorban a NAV-nak és az egyéb ellenőrző hatóságoknak.

A pénztár soha nem lehet mínuszos, mert mínusz pénzem nem lehet, mert vagy van pénzem vagy nincs. A pénz egy tárgy, aminek fizikai megjelenése van. Így a ha a pénztár negatív, a könyvelőnek meg kell oldani ezt a számviteli problémát.

Igen, van olyan, hogy senki nem tudja, hogy a bankszámlán egy adott tétel mit takar. Pedig, ennek beazonosítása fontos magának a bankszámla tulajdonosnak, hisz mégis csak az Ő pénze. De kíváncsi a NAV is rá, hogy mikor kinek milyen összeg, és miért lett utalva.

1. A vállalkozó rendszeresen a céges bankkártyát használja a saját, magánszemélyes vásárlásaira. 2. A vállalkozó "felszedi" a bankszámláról a pénzt, de az magáncélra költi el. 3. A vállalkozó a banki vásárlásait nem tudja lefedni számlákkal.

Sőt, még egy másik célomat is elárulom. Ilyenkor a kérdéseim végére már nagyon izzadnak a velem szemben ülők. Célom, hogy tükröt tartsak a cégvezető elé, hogy milyen veszélyes játékot játszik, amikor vakon vezeti a vállalkozása pénzügyeit, hisz az alapvető adatokkal sincs tisztában.

A beszámoló egy pontos, valós és átlátható képet kell, hogy tükrözzön, a társaság gazdálkodásáról. A hatóságok részéről történő ellenőrzés legtöbbször ennek a valós képnek a vizsgálatáról szól. A Beszámoló célja az információnyújtás!

A Beszámoló célja az információnyújtás. Ez az a nyilvános dokumentum, mely az üzleti partnereid, a gazdaság szereplői, a hitelezőid, az állami hatóságok számára adatokat tartalmaz a gazdálkodásodról. A beszámolóból kialakul egy kép rólad, és ez alapján dönt a megrendelőd, hogy akar-e veled dolgoztatni, vagy sem. Ez a kép eldöntheti a jövőbeli...

A vállalkozó sokszor szükséges rosszként tekint a könyvelőjére. A könyvelő mondja meg, mikor, mennyi adót kell fizetni, aztán feltesz olyan kérdéseket, amiről a cégvezetőnek fogalma sincs, meg amúgy sem szeretne ezzel foglalkozni. És mindezért még fizet is.