Vedd fel velem a kapcsolatot!

Cégvezető felelőssége

A cégvezető, aki a társaság ügyvezetője felelősséggel tartozik a jogszerű gazdálkodásért. A cégvezető felelőssége, hogy olyan döntéseket kell hoznia, mely a társaság működőképességét biztosítják. 

A kalkulátorok között találsz egy  Nyereségtervező és adókalkulátort, mely éppen a magas profit elérését segíti nyilvántartani. A cég ügyvezetője, jogilag és szerep körökben  nem azonos a cég tulajdonosával. Igaz, gyakran előfordul, hogy a vállalkozás tulajdonosa egyben az ügyvezető is. A cégvezető írja alá a beszámolót, és általában ő gyakorolja a dolgozókkal kapcsolatos munkáltatói jogokat. A cégvezető felel a társaság tározásáért, az adók megfizetéséért, a köztartozás mentességért, a számlázásért, az adókedvezmények jogszerű alkalmazásáért.

Sokan cégtulajdonosként úgy gondolják, hogy soha nem fizetnek a cég helyett, hisz ez a tartozás a cég tartozása. A tájékozottabb adózók viszont már tudják, hogy a cég kintlévőségeiért a tagok a társasági szerződésben leírt törzsbetétjének nagyságáig felelnek. Na de biztos, hogy nem ilyen egyszerű a szabályozás.

A cég kötelezettségeit, a cég tartozásait, a cégnek kell kifizetni. Na de a cég nem tud sorba állni a postán, hogy befizesse a készpénzt, egy cég nem tud dönteni egy banki átutalásról, szóval ezeket a tevékenységeket egy tárgy, egy fogalom nem tudja végrehajtani. Legalábbis még a mai földi létezésemben, akármilyen előrehaladt az informatika, én...

"Az adózás után marad meg a profit!" Az adókra mindig tegyél félre!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELEMRE
Nem szórom tele a postaládád, csak akkor jelentkezek, ha valami új és fontos.
Nézd meg az e-mailed!  ( A spamat is nézd át! )  Nyisd meg!